13:00

Vårgårda HC

Referat: Fotskäls HC - Vårgårda HC

Panik redan vid samling - ytterligare en spelare sjuk, bara nio utespelare. Ringde och väckte upp Edwin Wall som studsade upp och var redo efter 15 min. Men sen hörde Sebbe av sig och mådde bättre och åkte med han också. Puh!!

Under första perioden verkade bortaspöket finnas kvar, VHC stod inte att känna igen och trots att Johan med assistans av Karl och sen att Hagstrand nätade så ledde Fotskäl med 3-2.

Andra perioden var en fröjde att se! Sebbe, för dagen back gjorde en lysande insats! Spelade absolut fysiskt bäst, utan att göra något osportsligt. Hans övriga backkollegor Jesper, Ankan och Emilia spelade smart och rejält. Centrarna Johan och Samuel hade full fart på skridskorna hela tiden och forwards Edwin, Oliver, Robin, Hagstrand och Karl jagade puck och stressade motståndarna så de tappade sitt spel. Resultatet lät inte vänta på sig, periodvinst med 4-0 efter att Oliver först hittat fram till Johan med en läcker pass som resulterade i en kvittering. Sedan serverade Samuel en smörpass till Oliver som utan att tveka satte 4-3. Inte långt efteråt åker Samuel med full fart mot anfallszon och slänger iväg ett skott och ledning med 5-3 är ett faktum. VHCs fina spel fortsatte och efter halva perioden spelade laget ett klapp-klapp-spel som slutade med att Hagstrand serverade pucken till Robin som satte 6-3-pucken. Sista halvan av perioden sänktes tempot, men då Holmberg tog allt, skott och frilägen så fick Fotskäl gå mållösa av isen.

Tredje perioden började lika bra som den andra. VHC hade målchans på målchans, men inte förrän Robin skickar iväg en lång hård pass tvärs över isen fram till Hagstrand som 7-3 pucken smackades in. Då började VHC känna sig lit för bekväma och när det bara återstod 4,5 minuter kvar började det hetta till och FHC kunde reducera till 4-7. Men alla blev lite lugnare Karl bara 10 sekunder senare passade fram pucken till Robin som ökade på ledningen till 8-4. Men då sätter FHC tre mål och när det återstår 30 sekunder har FHC hämtat upp till 7-8. Alldeles onödigt spännande! MEN VHC höll undan och tog säsongens andra och efterlängtade seger!